Balkanin kolme maata 24.-29.4.2020

Balkanin kolme maata 24.-29.4.2020 – ei hotellivaihdoksia!  / Matka on täynnä

Tällä matkalla näemme tukikohdastamme Cavtat (tai Dubrovnik), kolme mielenkiintoisia maata Balkanilla. Montenegrossa tutuksi tulee kaunis, suorastaan henkeäsalpaava Kotorin lahti ja Bosniassa & Hertzegovinassa taas kahtia jaettu Mostar. Lisäksi käymme mm. mielenkiintoisella viinitilavierailulla ja mahdollisuus on myös tehdä meriretki lähisaaristoon. Kroatiassa meidät lumoaa pittoreski taianomainen Dubrovnik ja sen muurien ympäröimä vanha kaupunki. Tervetuloa mukaan ikimuistoiselle matkalle Balkanille! 

Päivä 1 – Perjantai 24.4.2020 Lounas ja Dubrovnik Varhainen kuljetus Porista Helsinki-Vantaalle ja Humppilan kohdilta kyytiin nousee Balkanin alueen asiantuntijaoppaamme Pirjo Sehic (hän puhuu paikallista kieltä ja on opastanut alueella jo 40 vuotta!). Finnairin suora lento lähtee klo 08.00 ja saavumme Kroatian Dubrovnikiin klo 10.00 paikallista aikaa. Lentokentällä meitä on vastassa suomalainen linja-automme ja kuljettaja Lasse Saukkonen. Lähdemme nauttimaan yhteisestä lounaasta ruokajuomineen vanhan keskiaikaisen myllyn luokse. Tämän jälkeen ajamme läheiseen Cavtatiin. Tässä upeassa keskiaikaisessa kalastajakylässä majoitumme 5 tähden hotelliin viideksi yöksi, parvekkeellisiin Superior-huoneisiin merinäköalalla! Nyt on mukavasti aikaa rentoutua matkustamisen jälkeen. Alkuillasta siirrymme Dubrovnikiin ja teemme kävelykierroksen sen vanhassa kaupungissa. Dubrovnik on Etelä-Dalmatian suurin kaupunki. Muurien suojassa olevassa vanhassa kaupungissa näemme sen uljaasta menneisyydestä kertovia nähtävyyksiä. Paluukuljetus Cavtatiin, jossa ilta on vapaa. www.adriaticluxuryhotels.com/en/hotel-croatia-dubrovnik-cavtat   

Päivä 2 – Lauantai 25.4. Vapaata aikaa ja puolipäiväretki viinitilalle Tänään on aamupäivä ja ilta vapaa. Iltapäivällä lähdemme retkelle läheiselle viinialueelle. Täällä vierailemme Konavlen alueella Vodopic Vinan pienellä viinitilalla (vuosituotanto on vain n. 5000pulloa). Ilmakuivatun kinkun ja juuston kera maistelemme heidän viinejään ja isäntä tarjoaa kenties myös tilan erinomaista ”kotitekoista” likööriä. Emäntä taas esittelee hänen käsitöitään, joita voi myös ostaa mukaan. Mukavan vierailun jälkeen palaamme takaisin Cavtatiin, jossa ilta on vapaa.  

Päivä 3 – Sunnuntai 26.4. Retki Montenegroon ja Kotorinlahdelle Tänään vuorossa on kokopäiväretki Montenegroon ja Kotorinlahden rannalla sijaitsevaan Kotorin kaupunkiin. Rajanylitystilanteissa ovat suureksi avuksi kielitaitoinen oppaamme sekä suomalainen linja-automme. Maisemat ovat suorastaan häkellyttävät, sillä yli 90% Montenegron pinta-alasta on vuoristoa! Kotorissa teemme opastetun kaupunkikävelyn ja nautimme yhteisen lounaan ruokajuomineen. Paluu illaksi Kroatiaan ja Cavtatiin.  

Päivä 4 – Maanantai 27.4. Vapaa päivä Tämä päivä on vapaa. Opas Pirjo on auttamassa ja vie halukkaat esim. Dubrovnikiin yms.  

Päivä 5 – Tiistai 28.4. Mostarin retki Tänään lähdemme kokopäiväretkelle Bosnia & Herzegovinan Mostariin, joka on tunnettu sillastaan. Sodan aikana silta pommitettiin hajalle, mutta nykyaikana se on täysin entisöity ja tärkeä kaupungin symboli.

 Matkatoimisto INGSVA Teollisuustie 1, 65610 Mustasaari 020 743 4520 / info@ingsva.fi www.viinimatkat.fi / www.ingsva.fi         

 

Mostarin tärkeimpiin nähtävyyksiin voidaan sillan lisäksi lukea ottomaanien aikainen vanha kaupunginosa ja täältä löydämme minareettien lisäksi basaarikujan jossa on paljon viehättäviä pieniä kauppoja ja ravintoloita. Päivän aikana nautimme 3 ruokalajin lounaan ruokajuomineen, koostuen paikallisista herkuista. Paluu illaksi Kroatiaan ja Cavtatiin.  

Päivä 6 – Keskiviikko 29.4. Kotimatkalle meriretken kautta? Tänään voi vielä pitää vapaata tai lähteä meriretkelle Dubrovnikin lähisaaristoon. Retken pääteema on läheinen meri ja laivalla nautitaan perinteinen lounas ruokajuomineen. Myöhemmin on kuljetus lentoasemalle. Finnairin suora lento Dubrovnikista lähtee klo 19.45 ja saavumme Helsinkiin klo 23.45. Paluukuljetus Poriin.  

Matkan hinta/hlö:   1095 €  

Hintaan sisältyy • Lentokenttäkuljetukset Porista meno & paluu (tarpeen mukaan Teuvalta tms.) • Finnairin suorat lennot Helsinki – Dubrovnik - Helsinki • Suomenkielinen asiantuntijaopas Pirjo Sehic (Puhuu serbo-kroatiaa) • Kuljetukset kohteessa suomalaisella linja-autolla • Suomalainen ammattikuljettaja Lasse Saukkonen • 5 yötä 5 tähden hotellissa, parvekkeellisissa Superior-huoneissa merinäköalalla • 5 aamiaista • 3 lounasta sis. viini ja vesi  • Viinitilavierailu sis. maistatus ja suolaiset • Opastetut kaupunkikierrokset: Dubrovnik, Kotor ja Mostar (Pakolliset paikallisoppaat)  

Lisämaksusta • Meriretki sis. lounas ruokajuomineen 45 € • Yhden hengen huone 160 €  

Hintaan ei sisälly • Matkustaja- ja matkatavaravakuutus sekä peruutusturva 

LISÄTIETOA MATKASTA

Tarkemmat ajat Porista (ja tarvittaessa Teuvalta tms.) lähtevälle linja-autokuljetukselle annamme lähempänä matkaa.

Maksut

Ennakkomaksu matkasta on 150 €, maksettava 16.12.2019  mennessä 

 
   

Loppumaksu 945 € on suoritettava 13.3.2020 mennessä.

1 hengen huoneen lisämaksu 160 €

Maksut tilille: Timo Saario/ matkatili  FI27 5700 2040 0457 73
Viestiin kirjoitetaan Kroatia ja lähtijöiden nimet

(Jos mahdollista, katsokaa esitteessä mainittua hotelliamme netistä, kaikille on luvassa upeat maisemat!)

Ilmoittautumiset :

Ulla Pynnä ulla.pynna@pori.fi  tai
Timo Saario p. 0440 838377 tai timoreijosaario@gmail.com

 Paikkoja on varattuna 20, joten tee päätös lähteä tälle upealle matkalle ja kerro se meille mahdollisimman pian 😊 

Terveisin yhteyshenkilönne!

Timo Saario 

MUISTA: MATKALLE VAADITAAN PASSI, JOKA ON VOIMASSA VÄHINTÄÄN KOLME KUUKAUTTA MATKAN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN.

 

 

 

 

Luontoretki Reposaareen

Luontoretki Reposaareen pidetään 9.5.2020 klo 14.00. Kokoontuminen Junnilan parkkipaikalle. Tarjolla mehua ja grillimakkaraa. Tervetuloa ulkoilemaan Reposaareen.

Tutustuminen Joutsijärven Kakkurin metsäkorsuun

Tutustuminen Joutsujärven Kakkurin korsuun viikolla 38.Korsu on rakennettu 1941 rintamakarkurien käyttöön. Metsäkaartilaiset ( 10 hlöä )  piileskelivät sotilaspoliisia jatkosodan alettua. Piilopaikka paljastui vasta tammikuussa 1944.

Lähtöpaikka ja tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.